تحلیلگر کسب و کار

همه مراحل و مهارت های مرتبط با مسیر شغلی یک تحلیلگر کسب و کار ، از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. در حالی که مهارت های یک تحلیلگر کسب و کار جهانی است، اما نحوه و مکانی که آنها این مهارت ها را به کار می برند می تواند به طور گسترده ای توسط صنعت، سازمان، محصولات و پروژه ای که روی آن کار می کنند متفاوت باشد.
وجود این گزینه های متنوع، حرفه تحلیلگر کسب و کار را به یک مسیر شغلی جذاب برای حرفه ای های بلند پروازی تبدیل می‎کند که مایل به یادگیری مهارت های شغلی مورد نیاز شوند. مهمترین این مهارتها این است که تحلیلگر توانایی به کارگیری بینش به دست آمده از داده ها را در عمل داشته باشد. انجام این کار مستلزم این است که تحلیلگران کسب و کار ارتباطات روشنی برقرار کرده، امور را تسهیل نموده، تحلیل های دقیق انجام داده و تبدیل به بازیکنان یک تیم شوند.
آموزش و دریافت گواهینامه در زمینه تجزیه و تحلیل کسب و کار می تواند به شما کمک کند که یکی از سریعترین مسیرها را برای افزایش پتانسیل حقوق و دستمزد خود فراهم نمایید. یک نمونه از این موارد گواهی صد در صد آنلاین تجزیه و تحلیل کسب و کار دانشگاه ویلاانووا (Villanova) است که برای ارائه مهارت ها و دانش لازم به داوطلبان جهت داشتن نقش اصلی در کسب و کارها و دستیابی به اهداف استراتژیک طراحی شده است.

Villanova یک موسسه بین المللی تجزیه و تحلیل کسب و کار (IIBA) است که آموزش تایید شده ارائه می‎دهد و به آماده سازی داوطلبان برای آزمون های گواهینامه IIBA کمک می کند.
IIBA گواهینامه تجزیه و تحلیل حرفه ای کسب و کار (CBAP) و گواهینامه توانایی تجزیه و تحلیل کسب و کار (CCBA)ارائه می‎دهد که دو مورد از گواهینامه‎ های برگزیده توسط افرادی هستند که با موفقیت تخصص خود را در زمینه تجزیه و تحلیل کسب و کار نشان داده‎اند. اگر داوطلب دریافت این گواهینامه ها هستید باید جزئیات تجربه کاری خود در زمینه تجزیه و تحلیل کسب و کار را ارائه دهید و در آزمون گواهینامه CBAP یا CCBA قبول شوید.

 


پیشنهاد می شود مقالات « تحلیل کسب و کار » را مطالعه بفرمایید.


راهنمای گام به گام دنبال کردن مسیر شغلی تحلیلگر کسب و کار

مراحل مربوط به مسیر شغلی یک تحلیلگر کسب و کار در زیر ذکر شده است:
• مدرک خود را بگیرید (حسابداری، مالی، IT و غیره).
• یک شغل اولیه با عنوان توسعه دهنده، متخصص صنعت یا مهندس تضمین کیفیت، کسب کنید. هر یک از این سمت ها، یک موقعیت شغلی ابتدایی برای تحلیلگری کسب و کار محسوب می شوند. برای دریافت این مشاغل به احتمال زیاد مصاحبه ‎ای به عنوان سمت تحلیلگر کسب و کار خواهید داشت.
• در مدت چند سال اشتغال، تبدیل به یک متخصص موضوع (SME) شوید.
• چندین سال تجربه کار عملی را در یکی از موقعیت های شغلی ذکر شده جمع کنید.
• گواهینامه های دوره های مربوط به تحلیلگران کسب و کار را پیگیری نموده و دریافت نمایید و به این ترتیب مهارت های خود را بهبود ببخشید.
• به سمت یک مقام ارشدتر، مانند تحلیلگر IT کسب و کار، تحلیلگر ارشد کسب و کار یا مدیر محصول نشانه گیری کرده و ارتقاء پیدا کنید. توجه داشته باشید که بیشتر سازمان هایی که به دنبال داوطلبان سطح بالا هستند می خواهند MBA یا سایر مدارک مربوط به کسب و کار را ببینند.

بعد از ده سال یا بیشتر، سمت مدیر ارشد فناوری (CTO) یا یک مشاور مستقل را هدف قرار دهید.

چه خطاها و موانعی می تواند در مسیر شغلی تحلیلگر کسب و کار موجود باشد؟

متأسفانه راه تبدیل شدن به بهترین تحلیلگر کسب وکار مملو از موانع و دام هایی است که برخی از آنها می توانند بر شما غلبه کرده و مانع از پیشرفت شغلی شما شوند. چند مورد از متداول ترین این موانع عبارتند از:

1- تمرکز صرف بر توسعه مهارت های فنی
هر چند که دارا بودن مهارت های فنی برای یک تحلیلگر کسب و کار خوب، ضروری است اما این قضیه فقط یکی از اجزای کاملا حرفه‎ای شدن است. شما باید دیگر مهارت های خود را گسترش داده و در زمینه برقراری ارتباطات، دانش کسب و کار، تجزیه و تحلیل الزامات و شناسایی مشکل مهارت پیدا کنید.

2- عدم کسب تخصص در یک نقش خاص مربوط به تحلیلگر کسب و کار
تحلیلگران عمومی کسب و کار برای رسیدگی به چالش های مختلف پروژه های تخصصی مجهز نیستند. تحلیلگران حرفه ای کسب و کار تنها به دانستن مهارت های عمومی و آشکار بسنده نمی کنند.

3- عدم توجه کافی به همکاری
تجزیه و تحلیل کسب و کار یک کار تیمی است و تیم زمانی بهترین عملکرد را دارد که افراد بتوانند با یکدیگر آموزش ببینند یا بهترین شیوه ها را با هم به اشتراک بگذارند. بنابراین، مهارت های ارتباطی اجباری است. تحلیلگران خوب کسب و کار این نکته را مطرح می کنند که وقت بگذارند و فرصتهایی را برای همه فراهم کنند تا دور هم جمع شوند، یادداشت ها را با هم مقایسه کنند و از یکدیگر بیاموزند.

4- دانستن اینکه چه زمانی باید مدیریت ارشد را درگیر کنید
گاهی اوقات، اینطور به نظر می رسد که هوشمندانه ترین استراتژی این است که کمترین مقاومت را برانگیزد. با این حال دقیقاً مانند مانع ذکر شده قبلی، برقراری ارتباط ضروری است. اگر مدیریت ارشد وارد فرآیند تجزیه و تحلیل نشود، پشتیبانی کمتری خواهید داشت. اگر می خواهید پروژه های مهمتری را به عهده بگیرید (و مهارت های خود را در این زمینه ارتقا دهید)، باید مدیریت ارشد را متقاعد کنید که کاری که در حال انجام آن هستید، ایده خوبی است. تنها در این صورت است که پشتیبانی لازم را خواهید داشت. کانالهای ارتباطی را یا به طور مستقیم و یا از طریق مدیریت سطح میانی باز نگه داشته و آنها را از آنچه در حال انجام است باخبر نمایید.

فرایند


پیشنهاد می شود فیلم« وبینار نقشه راه تبدیل شده به مشاوره مدیریت فرایند » را به رایگان مشاهده بفرمایید.

وبینار مدیریت فرایند


منابع:

https://www.villanovau.com/resources/business-analysis/business-analyst-career/
https://www.simplilearn.com/business-analyst-career-path-article

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *